Jag

Behöver man veta vem jag är? I så fall kan jag berätta det.

Y – som i Yvonne. Mitt tilltalsnamn. Det är inte jag som far omkring och sprayar YO lite här och där! Jag råkar bara ha dessa initialer.Den första tilldelades mig vid dopet. Den andra har jag gift mig till.
V – Vad åren går! Det där giftemålet skedde på nittiotalet (fast vi träffades på sjuttiotalet) och Dottern är redan vuxen och hemifrånflyttad.
O – Och inte bryter jag alls på Finska! Kan bero på att jag inte ens kan finska kanske. 😉 I hjärtat är jag en utvandrad Finlandssvensk.Det är en person som är född och uppvuxen i Finland, med svenska som modersmål! Jag har alltså svenska som första språk och har sedan jag sa ”mamma” pratat en massa svenska. Det är därför jag kan språket så bra!
N – Något ska jag väl säga om mig själv också: Jag är en lugn, sansad, klok, humoristisk, iakttagande människa som gillar när höstmörkret är som mörkast och trivs dessutom bra i min ensamhet.
N – När jag är hemma gillar jag att pyssla med matlagning, heminredning, diverse hantverk, skriva, teckna och målar ibland. Kreativ kan man sammanfatta allt detta med.
E – En crazy CatLady som bor med två KattGrabbar av sällsamt slag. Gillar att skämma bort dem och pjoska med dem så att de hålls övertygade om sin egen suveränitet.

Inlägg att återvända till om man vill

Jag bryter inte på finska

Fosterland

Hjälper det att argumentera?

Tarantino, ur en novis synvinkel

Superhjältar och superskurkar

En novell

2 thoughts on “Jag

 1. Yvonne Anttila skriver:

  Hejsan,

  Jag satt och sökte på mig själv för att se om min hemsida kom upp och då kom det som vanligt upp även en hel massa andra som heter Yvonne. Jag hittade din berättelse om farmor och kottarna. Vilken bra berättelse! Du har skrivit den så levande, som om man verkligen stod bredvid och såg på. =)

  Vad lustigt egentligen. Från början samma namn, samma släkt och har samma intresse. Jag har skrivit två ungdomsböcker och har nyligen påbörjat del tre av det som ska bli en trilogi. Vilket sammanträffande.

  Ha det så bra!
  Yvonne

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s